Ново проучване, проведено от епидемиолози в Хонконг, твърди, че повечето инфекции

...
Ново проучване, проведено от епидемиолози в Хонконг, твърди, че повечето инфекции
Коментари Харесай

Хонконгски учени: Повечето заразени с COVID-19 не го предават на никого

Ново изследване, извършено от епидемиолози в Хонконг, твърди, че множеството инфекции с COVID-19 са породени от " свръхразпространители‘ - хора, които популяризират болестта върху огромен брой други хора, предава The Jerusalem Post.

Изследователите означават, че към 20% от носителите на SARS-CoV-2, новия ковид, причиняващ COVID-19, са виновни за 80% от всички случаи на предаване в Хонконг. Те също по този начин са разкрили, че всички произшествия с разпространяването се случват на закрито и че 70% от инфектираните не са популяризирали вируса на други.

„ Свръхзаразяванията “ се случват повече, в сравнение с чакахме, което значи, че не е чиста случайност. Честотата на „ свръхпредаването “ е отвън това, което бихме могли да си представим “, споделя Бен Каулинг, един от съавторите на изследването, пред Business Insider. Според него в този момент към този момент " знаем кои ограничения могат да бъдат най-полезни - в случай че бихме могли да спрем „ свръхпредаването “ да се случи ние ще опазим най-вече хора. "

Учените са изследвали няколко огнища със инфектирани в Хонконг и въпреки и да е имало няколко аргументи за разпространяването на ковид, методът, по който множеството хора са били инфектирани с вируса, е бил в избрани обществени събития с присъединяване на един човек, който е популяризирал болестта.

" Като цяло болшинството (51,9% или 539 / 1038) инфекции със SARS-CoV-2 в Хонконг са били свързани с най-малко една от 135 известни групи ", означават откривателите. „ Останалите 38,9% инфектирани се отнасят само до импортирани случаи, при които не може да бъде разпознато по-нататъшно локално предаване. “

Изследването е каччено на уеб страницата Research Square, обява, която е предпечатна, което значи, че занапред следва инспекция и резултатите не могат да се смятат за дефинитивни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР